MAKING of a PLACE: Abin Design Studio

Productive collision between
a practice and a community


 

Conceived to introduce a peri-urban context to the visitors of an exhibition, this illustration aims to convey a sense of scale, lifestyle and spatial demographic of the Bengali countryside within which numerous projects of Abin Design Studio are situated.

Dominated by a Temple complex and dotted with small lakes and open fields, the graphic highlights the insertion of the studio’s works in the region that introduced an entire community to the impact of design and the ability of architecture to expand beyond its footprint.

The illustration was meticulously created using various software such as Sketchup, AutoCAD, Illustrator and Photoshop.


Original size: 3600 x 1800 mm

Team (for Abin Design Studio): Sreemoyee Ray, Tilak Ajmera, Trisha Dasgupta

 

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.